Estelle Gin

44% - 50 cl.

 

Op 1 januari 2017 opende Natalie Bekaert en Filip De Meyer hun gezellige brasserie Estelle in het centrum van het Oost-Vlaamse Vinkt, een gezellig dorp onder de rook van Deinze. En ter gelegenheid van deze heuglijke gebeurtenis wilde het sympathieke koppel iets speciaals voor hun kersverse zaak. Een eigen Spirit. Let wel, een geheel eigen spirit. Dit was het begin van een toffe kennismaking met Natalie en Filip.

Het originele maar vooral eigenzinnige karakter van de keuken van Natalie moest ook te herkennen zijn in de drank die Filip zou gaan serveren in hun zaak. Een geheel eigen gin was hun eerste optie. En dat hebben The Guys from the Distillery geweten ook.
In de vele gezellige proefsessies die er op volgden werd er zeker niet stil gezeten. Door niemand! Het bijsturen van het recept, het zoeken naar andere kruidencombinaties, de keuze van de sinaasappels en het daarna toch maar weer opnieuw bijsturen van het oorspronkelijke recept heeft uiteindelijk geleid tot een fantastisch boeiende spirit die synoniem is aan het gedachtegoed van Natalie en Filip.

En zo is Estelle geboren. Op de herfstachtige zondagmiddag van 13 november 2016, ergens rond de klok van 16.00 uur. Een wolk van een gin van maar liefst 44%. Ouders en kind maken het goed...

€ 46,00

€ 42,50

 • 0,95 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Als je geluk wilt delen, moet je het vermenigvuldigen. 

Share met je vrienden als je Estelle lekker vindt. • Small Batch grootte:
  Maximaal 500 flessen per batch.

 • Samenstelling:
  Jeneverbes, selder, citroengras, sinas, wilde rozemarijn, tijm, moutwijn, zoethout, kruidnagel, laurier, munt, basilicum, dille aangevuld met kruiden uit de keuken van Natalie.

 • Tasting notes: 
  Estelle Gin, gelanceerd op nieuwjaarsdag 2017 ter gelegenheid van de opening van Brasserie Estelle, zit gevangen in een stoere eenvoudig bedrukte zwarte kruik. Echter, zo eenvoudig is deze gin zeker niet.
  In de neus rollen de aroma's haast één voor één uit je glas. Frisheid en fruitigheid voorop. Met daarachter het uitdagende bijna mannelijke van de selder, om te eindigen in het warme honingachtige karakter van de moutwijn.
  In de smaak is Estelle uitdagend, wulps en speelt ze graag uitbundig met je smaakpapillen. De eerste gedachte is dat vermoed dat je met een enkel kruidige gin te maken hebt. Maar niets is minder waar. 
  In de nasmaak of "after taste" vloeit Estelle uit tot een fruitige gin met een ondeugende maar gedistingeerde toets van zuiderse sinas.
  Estelle Gin is een mooie gin voor dames en heren die van een verrassing houden. Tot de aller laatste sip.

 • Perfect Serve (by Lies):
  Brasserie Estelle in Vinkt gebruikt kruiden in hun Estelle gin die ook vaak te vinden zijn in hun keuken. Estelle gin is fris, subtiel met een hint van sinas. Dit is het uitgangspunt bij de samenstelling van onze garnituur.
  Je serveert Estelle het best in een groot Bourgogne wijnglas met veel ijs en een gedroogd schijfje onbespoten sinas. Je kan deze het best drogen in de oven. Best snij je de schijfjes zo fijn mogelijk.
  Als dit je iets te lang duurt, kun je ook de zeste van biologische (bloed) sinaasappel gebruiken.

 • Tonic suggestie:
  Schweppes Premium Mixer Pink Pepper

 

 

 

 

 

Estelle Gin serveer je best

in een groot bourgogne wijnglas.

Speciaal voor Groothandel, Horeca, winkel en slijterij. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Estelle Gin wordt op deze wijze

gepresenteerd in De Hoppeschuur.

(Cocktail made by Lies)


Wij horen graag wat u vindt van Estelle Gin.

Geef ons uw mening en u krijgt van ons eeuwige roem...

__

Commentaren: 0