Op het dak van de microbrouwerij rust de BaZijn


Boven op het dak van de microbrouwerij in Ruiselede rust al meer dan drie jaar, onder invloed van de altijd weer onvoorspelbare West-Vlaamse weerelementen, een fantastisch en uniek streekproduct. Onze eigen en vooral eigenwijze bierazijn, BaZijn...

 

Vroeger had elk dorp zijn eigen azijnbrouwerij. Nu is Ruiselede echter een van de weinige plaatsen in ons land waar dit artisanale product nog wordt vervaardigd. De productie van onze bierazijn is een proces van het zorgvuldig kiezen van de juiste donkere bieren uit Hildegards microbrouwerij, het beste eiken 50 liter vat vervaardigd uit Frans eiken en van héél, héél veel geduld. Voor de rest zorgen de elementen. 

 

Na drie jaar in weer en wind gerijpt te hebben is de nu diep donkere BaZijn klaar om gebruikt te worden in de keuken van De Hoppeschuur.


Winter 2017, boven op de microbrouwerij...

Zomer 2017, vaten BaZijn rijpen in de West-Vlaamse zon.

Met zijn diep donkere kleur en rijke volle aroma, zijn zachte diepe smaaktonen van mout en eik en zijn subtiele frisheid, is BaZijn niet alleen uitermate geschikt om te gebruiken in onze keuken als basis voor de vinaigrettes, maar ook voor de productie van onze eigen home-made BaZijn mosterd.


Een mix van gele en donkere mosterdzaadjes weken in BaZijn...

Onze BaZijn mosterd wordt gemaakt uit een zorgvuldig samengestelde mix van gele en donkere biologisch geteelde mosterdzaadjes, die in alle rust geweekt worden in drie jaar oude BaZijn. Dit geeft de mosterd zijn bijzondere karakter. Daarna wordt de mosterd grof gemalen en na drie dagen fermentatie is de mosterd klaar om geserveerd te worden.

 

Er is een milde versie BaZijn mosterd en een serieus straffe. Deze laatste is zeker niet voor watjes...!!

Beide versies van onze bijzondere BaZijn mosterd zullen binnenkort ook te koop zal zijn in de winkel van De Hoppeschuur.


In De Hoppeschuur proberen we zoveel mogelijk producten en gerechten samen te stellen waarbij onze eigen gebrouwen bieren een grote centrale rol spelen. BaZijn en BaZijn mosterd zijn het originele resultaat van deze filosofie. Een resultaat waar we bere-trots op zijn.

Kom gerust eens proeven...