De perfecte combinatie van Bier en Gastronomie


In het centrum van het Oost-Vlaamse Knesselare, ligt vlak onder de kerktoren, Eet- & Brouwhuis De Hoppeschuur. Hier is de brouwer ook de Lady-chef Hildegard van Ostaden. Haar keuken is origineel en authentiek. Hildegards gerechten hebben karakter én persoonlijkheid. Met een knipoog naar de keuken van haar grootmoeder.

Hildegard houdt het bij streekgebonden gastronomie en ze volgt het ritme van de seizoenen. Met af en toe een flirt naar een andere inspirerende keuken ergens op de wereld. Maar doorgaans gewoon herkenbare producten van bij ons.

En het begint natuurlijk met haar eigen bier. Uiteraard gebrouwen met hop uit Poperingen. Eigen gekweekte gist, mout uit Stabroek en water uit de Vorte Bossen. Alle bieren waarvan u in De Hoppeschuur kunt genieten zijn met liefde voor het vak door Hildegard gebrouwen in haar eigen microbrouwerij in Ruiselede. Vlaamser kan het toch niet.

“Creativiteit is de uitdaging van het zoeken naar harmonie, naar het beste van jezelf, gecombineerd met het pure van je producten. En dat iedere keer weer. Dat is mijn keuken.” Aldus Hildegard van Ostaden, brouwer en Lady-chef van haar eigen restaurant De Hoppeschuur. Hildegard zoekt iedere keer weer naar mooie gerechten die passen bij haar bieren. Maar een enkele keer kan de uitdaging ook andersom gelden. Dan brouwt ze een bier dat perfect past bij het gerecht dat ze haar gasten van De Hoppeschuur die avond wil presenteren. 

Het kader van De Hoppeschuur is ongedwongen. Geen stijve bedoening. Want wie kan genieten van een heerlijke maaltijd, vergezeld gaande van het beste eigen gebrouwen bier en dat in een plezierige omgeving, heeft zoveel reden te meer om gelukkig te zijn.Op onze drankenkaart vindt u een overzicht van de Craft bieren waarvan u op dit moment in De Hoppeschuur heerlijk kunt genieten. Alle bieren worden door Hildegard in small batch gebrouwen in haar 200 literMicrobrouwerij te Ruiselede en worden enkel op 20 liter vaten afgevuld. Het kan dus zijn dat een bier tijdelijk uitverkocht is. Onze oprechte verontschuldigingen daarvoor. Maar u heeft in ieder geval alle redenen om gewoon gezellig een keer terug te komen.

Hildegard's Microbrouwerij in Ruiselede